Programa d'actes en commemoració del 74 aniversari del bombardeig de Granollers

Activitats diverses centren el programa Granollers, vila oberta a la pau 2012

01 de Juny 2012
+

Dijous, 31 de maig, el cementiri de Granollers acollirà l'acte memorial en commemoració del 74 aniversari del bombardeig, inclòs al programa Granollers, vila oberta a la pau. Serà a les 9 i cinc minuts del matí, a la mateixa hora que la ciutat va ser bombardejada, el 31 de maig de 1938. L'acte tindrà l'acompanyament musical de Berta Junqueras i Pocorull, al violoncel, i Cèlia Junqueras Pocorull, a la flauta travessera.

A partir de les 11 h, les places de la Porxada i Maluquer i Salvador esdevindran els espais on dipositar les flors per la pau. I, a les 19 h, a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau es presenta el projecte Grup de Memòria històrica, que han treballat els aspectes de trauma psíquic i transmissió, conduït per Teresa Altimira i Fina Jonch. Des del mes de setembre un grup format per a dotze persones de generacions diferents, s’han trobat dues vegades al mes per tractar temes relacionats amb les sensacions viscudes durant el bombardeig. Així han sorgit emocions com:  la por, el silenci, la vergonya, les humiliacions, la gana...

Divendres 1 de juny, 700 alumnes parlant de pau

Com cada any el programa Granollers, vila oberta a la pau, dedica una activitat participativa amb escolars. En aquesta ocasió 700 alumnes de 4t i 5è de primària de la ciutat , faran partides simultànies del joc Verbàlia, de Màrius Serra i Oriol Comas, adaptat a l'entorn del bombardeig i de la pau. També, els  alumnes d'educació primària faran una representació gràfica d'un conte sobre la guerra que hauran treballat a classe.

Programa:


Dissabte 26 de maig       
17 h. Pistes d'Atletisme. Cursa dels 10 km de Granollers.
A les 17 h, curses infantils i, a les 19 h, cursa d'adults.
Organitzen: Xics de Granollers i Club Triatló Granollers.

Diumenge 27 de maig           
De 12 a 14 hores. Museu de Granollers. Granollers, ciutat bombardejada, itinerari guiat per alguns dels indrets bombardejats de la ciutat, amb inici al Museu de Granollers i visita al refugi de la pl. de Maluquer i Salvador i a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau.
Inscripcions: Museu de Granollers.
Preu: 4 € per persona. Places limitades. Cal fer reserva prèvia al Museu.


Dijous 31 de maig
9.05 h. Cementiri de Granollers. Acte memorial en el cementiri de Granollers. Commemoració del 74è aniversari del bombardeig de Granollers.
    A partir de les 17 h. Activitat Flors per la Pau.
Espais on dipositar flors: pl. de la Porxada i pl. de Maluquer i Salvador.
19 h. Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau. Presentació del projecte Grup de Memòria històrica.

Divendres 1 de juny
9.30 h. Pl. de la Porxada. Posem paraules a la Pau, activitat participativa amb les escoles d'educació primària de Granollers.   

Diumenge  3 de juny   
11 h. Caminada popular fins al Bosc de la Pau (av. de Sant Julià, entre el pont de la ronda Sud i el Bosc de la Mitja).
Sortida: Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau.

Portes obertes al refugi de la pl. de Maluquer i Salvador
Visites gratuïtes cada 30 minuts amb grups de 30 persones, com a màxim:
-dimecres 30 de maig, de 18 a 20 hores
-dijous  31 de maig, de 17 a 20 hores
-divendres 1 de juny, de 18 a 20 hores

El Museu de Granollers organitza visites guiades per l’itinerari del bombardeig. Consulteu la programació. Per concertar visites per grups, adreceu-vos al Museu de Granollers (c. d'Anselm Clavé, 40-42. Tel. 93 842 68 40).