Acte central i jornada esportiva amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Granollers continuarà celebrant aquesta commemoració durant el cap de setmana

10 de Març 2011
+

Aquests dissabte i diumenge, dies 12 i 13 de març, la ciutat acollirà dos actes més dins la programació per commemorar el 8 de març, el Dia Internacional de les Dones. El de diumenge, serà l'acte central a Granollers, com en anys anteriors, amb lectura de manifest i lliurament dels premis de les noves edicions del Concurs de Cartells del Dia Internacional de les Dones i del Certamen Literari "De Dona a Dona".

Dissabte, a partir de les 15 h, i al Pavelló Municipal d'Esports (c. de Lluís Companys, 10), hi haurà una jornada de voleibol ben especial, que aproparà el potencial esportiu femení de la ciutat. Hi participarà una selecció catalana, entre un centenar de jugadores de diferents categories.

Aquesta programació, que ha organitzat el Servei d'Esports de l'Ajuntament, s'iniciarà amb una trobada escolar de categories aleví i infantil, que han coordinat l'Escola Pia i l'IES Carles Vallbona de Granollers. Fins a les 17 h, jugadores d'aquests i d'altres centres educatius de la ciutat i d'algunes poblacions més de la comarca, disputaran partits de curta durada.

A partir de les 17.30 h, una selecció catalana de voleibol, de categoria cadet, jugarà un partit d'exhibició, amb un combinat local de l'Escola Pia i l'IES Carles Vallbona ("ALL STARS juvenil de Granollers"). La jornada acabarà amb un partit de màxima categoria catalana: AE IES Carles Vallbona-Vall d'Hebron.

L'endemà, diumenge, a les 12 h i a la plaça de la Porxada, tindrà lloc l'acte central de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que organitza el Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD), amb la col·laboració de la Taula d'Igualtat d'Oportunitats de Granollers i l'AMPA de l'escola Pereanton de la ciutat.

L'acte començarà amb la lectura del manifest d'aquesta edició, acompanyada d'una performance. Tot seguit, es lliuraran els premis del VI Concurs de Cartells del Dia Internacional de les Dones i del VI Certamen Literari "De Dona a Dona". En aquesta edició, s'hi han presentat, respectivament, 41 cartells -exposats, fins al 22 de març, a la planta baixa de l'edifici de l'Ajuntament de la plaça de la Porxada, 6- i 26 relats.

El premi al millor cartell, dotat amb 450 euros, ha estat per la imatge que il·lustra la programació del Dia Internacional de les Dones d'aquest any a Granollers.

En el cas del certamen literari, a més d'un primer premi, dotat amb 450 euros, s'atorga un segon i un tercer premi. Aquests dos reconeixements estan dotats, cada un, amb 2 entrades per a un espectacle, a escollir, de l'actual temporada del Teatre Auditori de Granollers. Al segon premi, a més, s'hi afegeix un lot de llibres.