7è cicle "Orienta't" per assessorar joves que volen fer estudis universitaris i professionals de grau superior

El cicle d'enguany, que se celebrarà els dies 18 i 19 de març al Gra, adopta un format més dinàmic incorporant taules d'experiències i proporcionant una informació més vivencial

17 de Març 2015
+

El cicle "Orienta't", impulsat des de l'assessoria acadèmica del Servei Municipal de Joventut, s'adreça als joves que estan cursant batxillerat amb l'objectiu d'ajudar-los en la tasca d'encaminar el seu futur acadèmic i professional, atesa la diversitat de titulacions existents. 

En aquesta edició el format canvia;  les xerrades se substitueixen per taules d'experiències en què joves estudiants d'un grau universitari i joves que treballen en l'àmbit professional d'allò que van estudiar proporcionen als alumnes de batxillerat les seves experiències reals, oferint d'aquesta manera una informació més directa i vivencial. 

Durant els dies 18 i 19 de març, en horari lectiu de dos quarts de nou del matí a dos quarts de tres del migdia, es portaran a terme un total de vuit taules d'experiències sobre graus universitaris i cicles formatius de grau superior (CFGS) sobre les titulacions que han estat més sol·licitades pels centres de Granollers que hi participen. 

Així doncs, el dimecres 18 s'oferiran quatre taules: una primera d'Arts Escèniques, en què hi intervindran professionals del món del teatre i de la dansa amb estudiants de creació i interpretació de l'Institut del Teatre i de dansa del centre Company&Company; una segona taula d'Arts Plàstiques, en què hi participaran un professional graduat en belles arts, un de disseny i un alumne de gràfica interactiva; una tercera taula centrada en la Biociència i Ciències de la Salut, amb un professional de biologia, una recent graduada en medicina i una estudiant de ciències ambientals de la UB; i finalitzarà la jornada la taula dedicada a la professio de mosso d'esquadra amb l'assistència de dos agents del cos de mossos de Granollers. L'endemà, dijous, s'iniciarà la jornada amb la taula sobre Tecnologia, en què hi participaran un estudiant d'enginyeria informàtica de la UPC, un estudiant de programació de videojocs i oci digital de l'Escola Pia, i un professional del sector web i multimèdia, emprenedor i resident a Roca Umbert. La segona taula versarà sobre Humanitats amb una professional de traducció i interpretació. La seguirà la taula de Ciències de l'Educació, en què hi parlaran estudiants i professionals d'educació infantil i d'integració social i una estudiant de magisteri d'educació infantil i primària,. I la jornada finalitzarà amb la taula de Ciències Empresarials, en què un professional del món empresarial, un publicista, un agent turístic i dos estudiants de màrqueting i turisme explicaran les seves experiències i vivències.

Les jornades començaran cada dia amb l'única xerrada que s'ofereix, a càrrec de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGUR), sobre ajuts i beques universitàries.

Els centres educatius participants en el projecte són l'institut Antoni Cumella i l'institut Celestí Bellera. I participant ens les taules es comptarà amb la participació d'alumnat de l'Escola Pia i Educem, de Granollers, Ins Gallecs de Mollet i l'EMAD de la Garriga.