Fons Can Gorgui

+
Etiquetes per als pots de medicines de la farmàcia de la família Gorgui de Granollers, 1800-1890 / AMGr

A l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) es conserven alguns fons patrimonials, fruit de donacions de particulars que recullen documents generats o recollits per famílies del Vallès Oriental des del segle XIII fins al segle XX representant un retrat valuós de diversos aspectes del nostre passat.

El fons de Can Gorgui recull documentació generada entre els segles XVI i XIX pels membres d’una família amb moltes ramificacions que, per tant, ofereix molts detalls sobre relacions matrimonials però també sobre les diverses professions que van exercir les diverses branques de la família: corredors d’orella, extracció de minerals, impressors, llibreters o farmacèutics.

Els Gorgui foren una família de farmacèutics granollerins que, al segle XIX, es van emparentar amb la família barcelonina dels Surià, molt coneguts per regentar una llibreria i impremta al carrer de la Palla de la capital catalana. Al seu torn, els Surià s'havien unit anteriorment a d'altres llinatges entre les quals cal destacar la branca dels Llobet i Barra i la branca dels Pradell, Escorsell i Barraquer.

El fons conté la documentació produïda per les diferents branques de la família Gorgui com a resultat de la gestió del seu patrimoni i del desenvolupament de diverses activitats professionals.

  • Dates extremes: 1575 – 1900

  • Volum i suport: 0,8 metres de documents textuals

Podeu consultar:

Per veure els documents us heu d’adreçar a l’Arxiu Municipal de Granollers al c. de l’Olivar 10

Per a més informació, podeu trucar al telèfon 93 842 67 37 o enviar un correu electrònic a arxiu@granollers.cat