Voluntariat

+
El Punt de Voluntariat ha obert una bossa de persones voluntàries per recollir els oferiments de la ciutadania que vol col·laborar en aquesta situació. S'han rebut moltes inscripcions a la bossa de voluntaris i ara mateix la tenim tancada. Moltes gràcies per la vostra col·laboració!
 
Tot i així, si voleu rebre informació sobre el voluntariat i les seves crides, us podeu posar en contacte amb el Punt de voluntariat a través del 93 842 68 34, de dilluns a divendres de 9h a 14h, o bé enviar un correu electrònic a voluntariat@granollers.cat
 
Recomanacions per a l'organització de persones voluntàries davant la situació del COVID-19

· Organitzem-nos per blocs i escales de veïns i veïnes, a través de grups de WhatsApp, llistat de tasques a l'ascensor o al tauler d'anuncis.

· Organitzem-nos per carrers i fem una microxarxa d'ajuda mútua, pensant en el veïnat amb necessitats bàsiques: preguntem-los què els cal, com els podem ajudar...

· Contactem amb les xarxes de proximitat (associacions, entitats, etc.) per compartir inquietuds, recursos i idees. Intentem adaptar-nos a les noves circumstàncies i creem una xarxa comunitària. 

· També podem donar un cop de mà sense moure'ns de casa. Estiguem atents i atentes a les xarxes socials, a les crides i oferiments que s'hi fan, i sumem-nos-hi.

Totes les iniciatives les haurem de dur a terme complint i respectant de manera estricta les instruccions de les autoritats sanitàries. #JoActuo

Es posa en funcionament l’espai web de Xarxa Ciutadana, que recull les iniciatives solidàries engegades per la ciutadania

Davant la crisi sanitària provocada pel coronavirus, són moltes les persones que s'han sumat a les nombroses crides ciutadanes per donar resposta a les diverses necessitats sorgides, com la confecció de material de protecció per a personal sanitari, la recollida de mantes per a l’alberg habilitat per a persones sense llar o la creació de grups per promoure la solidaritat entre veïns i veïnes.

Per posar en valor aquestes iniciatives, hem creat aquesta web, que posem al servei de tothom que desitgi compartir bones pràctiques o adoptar iniciatives. Aquest espai no substitueix les fonts oficials d’informació sobre la gestió de la COVID-19 i els programes que l'ajuntament posa a disposició de la ciutadania que trobareu a la web municipal granollers.cat/coronavirus i les xarxes socials.

La web de la Xarxa Ciutadana necessita de la participació de tothom per fer-la créixer i que esdevingui un espai d'intercanvi i de foment de la solidaritat entre persones, on hi trobareu:

- Un espai amb propostes del que podem fer i materials de suport.

- Un recull de bones idees i d'iniciatives engegades per entitats, associacions i persones compromeses, perquè puguin ser replicades en altres punts de la ciutat.

- Un formulari per poder fer-nos arribar les accions dutes a terme, i compartir-les al recull de bones idees.

La situació actual de confinament ha fomentat la recuperació del veïnatge i la comunitat, des de la proximitat i la confiança. La voluntat és que la Xarxa Ciutadana continuï impulsant iniciatives solidàries, fins i tot un cop aixecat l’estat d’alarma, per garantir l’acompanyament a aquelles persones que ho necessitin. 

Tenir cura dels veïns i veïnes, compartir la xarxa ciutadana amb els comerços del barri, organitzar-se amb la comunitat de veïns a tracés de grups de whatsapp, telegram o Facebook són algunes de les idees que es poden trobar en aquesta web. També és l'espai per explicar iniciatives per compartir amb la resta de la ciutadania.