Atenció sanitària

+

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Granollers, en funcionament des del 2 de novembre

El 2 de novembre el Departament de Salut va posar en marxa el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Granollers, per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat del Vallès Oriental. Atesa la situació sanitària actual, s’ha avançat l’obertura del centre en espais de titularitat municipal, aprofitant el dispositiu ubicat a l’avinguda del Parc, 9, accessible des de la plaça de Josep Barangé, on hi havia les Urgències Centre.

L'Hospital General de Granollers activa mesures excepcionals, que afecten els pacients i els seus familiars i/o acompanyants, durant el període de convivència amb la pandèmia

La porta d’accés a l’Hospital està ubicada a la planta baixa de l’edifici d’Atenció Ambulatòria. Aquesta porta, que fa les funcions d’entrada i de sortida del recinte, romandrà oberta, de 7 a 22 h, tots els dies de la setmana.

Pel que fa a l’accés al Centre Geriàtric, es durà a terme pel C. Manel Cornellà, s/n.

Les condicions d’accés i sortida són les següents:

  • Pacients amb VISITES programades, PROVES, TRACTAMENTS AMBULATORIS o amb la necessitat de recollir MEDICACIÓ a la FARMÀCIA
    • Només poden accedir a l’Hospital les persones que disposin d’una citació i ho hauran de fer sols, sense la presència d’un acompanyant.
    • D’altra banda, poden estar acompanyats d’una persona els pacients amb dependència física o cognitiva, i menors de 18 anys.
  • Pacients amb INTERVENCIÓ QUIRÚRGICA programada.
    • Els pacients que hagin de ser operats han d’accedir al centre sols, sense la presència d’un acompanyant.
    • D’altra banda, poden estar acompanyats d’una persona els pacients amb dependència física o cognitiva, i menors de 18 anys.
    • En acabar l’operació, l’equip mèdic es posarà en contacte amb la família, per informar sobre els resultats de la intervenció.
  • Pacients HOSPITALITZATS.
    • No està permesa la visita a cap pacient ingressat, tret de les següents situacions excepcionals:
      • Menors d’edat: han d’estar acompanyats durant les 24 hores.
      • Mares que tenen el part a l’hospital: està permesa la presència d’un acompanyant, durant tot l’ingrés.
      • Pacients en final de vida o en situació greu: les famílies podran visitar al pacients. En aquests casos, els familiars rebran un avís d'accés al centre per part de l'hospital.

Més informació en aquest enllaç.

Accés als serveis sanitaris

Cal recordar que, davant la situació actual causada pel coronavirus SARS-CoV-2 i d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries, s’ha reorganitzat l’accés als serveis sanitaris, per poder oferir atenció sanitària amb seguretat. Per aquest motiu, s’han habilitat diverses opcions per contactar amb el centre abans de dirigir-s’hi presencialment.

El més recomanable és accedir a la programació de visites a través d’aquest web. Aquí apareix una opció on l’usuari pot fer una explicació general del que necessita, perquè el personal d’atenció primària gestioni la petició i contacti amb els pacients.

Si no, es pot trucar al telèfon 93 326 89 01, des d’on es donarà una resposta adequada a cada cas, ja sigui indicar si cal que es dirigeixi presencialment al centre o si es pot resoldre la seva consulta sense haver de desplaçar-se al CAP.

La Meva Salut (LMS) és un espai digital segur que permet a la ciutadania, a través d'una identificació digital, accedir a la seva informació personal de salut, fer consultes i realitzar tràmits electrònics de forma segura i confidencial.