Enterrament de la sardina i dol i comiat del Rei Carnestoltes

 

L’enterrament de la sardina té lloc el Dimecres de Cendra. Aquesta celebració posa punt i final a la disbauxa i a la rauxa del Carnaval i marca l’inici de la Quaresma -un període de quaranta dies d'austeritat previs a les celebracions de Setmana Santa. Aquest dia el Rei Carnestoltes mor empatxat de tanta gresca i excessos i la Vella Quaresma pren el relleu. 

Així, el dimecres 6 de març, a la plaça de la Porxada, hi haurà la vetlla del Rei Carnestoltes i es realitzarà la construcció de la pira funerària durant tot el dia. A les 12 h es farà un minut de silenci com a mostra de condol per la mort del Carnestoltes. 

A la tarda, a partir de les 17.30 h, hi haurà tallers de pentinats i complements de dol i es podrà degustar l’últim àpat de Carnaval: sardina, pa i beguda per dos euros. A continuació, un cercavila acomiadarà Sa Majestat Carnestoltes. La jornada de dol es tancarà amb l’amortallament i la cremació del Rei Carnestoltes a la pira funerària a les 19 h. Aleshores, s’inaugurarà el regnat de la Vella Quaresma