Ja podeu consultar, en aquest web, el catàleg complet de la documentació de lleves de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr)

Amb la descripció dels documents de gestió i control de quintes d'un total de 145 anys

27 de Setembre 2017
+
Documentació de lleves / Fons Ajuntament de Granollers / AMGr

L'AMGr ha ampliat fins l'any 1990 el catàleg cronològic de la documentació de lleves del Fons Ajuntament de Granollers, que, fins ara, arribava fins al 1950. Així, ja hi podeu consultar la descripció de tots els documents conservats a l'Arxiu sobre el reclutament d'homes de la ciutat per fer el servei militar, des de l'any 1845.

Hi ha diverses tipologies de documents. Entre d'altres, actes d'allistament, cartilles militars, expedients personals d'excepcions al·legades i exempcions legals i, oficis i comunicacions que fan referència a les inclusions i exclusions de mossos a la lleva. En total, 1.725 unitats documentals, de 145 anys:

Catàleg de la documentació de lleves (1845-1990) / AMGr

A banda d'aquesta documentació de quintes, l'Arxiu Municipal de Granollers conserva 181 expedients vinculats a la prestació social substitutòria. Es tracta de documents dels anys 1993 a 2001, dels objectors de consciència, que, enlloc de fer el servei militar, havien de fer alguna activitat amb finalitats socials.