Activitats i recursos per sensibilitzar sobre la contaminació acústica

El Museu de Ciències Naturals exposa "Adéu soroll", una mostra sobre com afecta l'excés de soroll a les persones

04 de Maig 2015
+
Alumnes de Granollers fent un mesurament acústic.
Aquesta setmana es commemora el 20è Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll. Emmarcat en aquesta jornada, l'Ajuntament impulsa diverses activitats de conscienciació per sensibilitzar la població envers la contaminació acústica. 
 
El Museu de Ciències Naturals (MCN) mostra, fins al dia 14 de juny, l'exposició "Adéu soroll", una producció de la Diputació de Barcelona que parla de com afecta aquest tipus de contaminació a les persones i la manera de combatre-la. Els plafons parlen de la diferència entre so i soroll, de l'anatomia i la intensitat del so, de la distinció entre escoltar i sentir, dels sons i la vibració, i dels efectes especials del so. 
 
A més, dins del programa municipal  "Granollers so)))na bé", s'ofereixen durant aquesta primavera diversos recursos educatius sobre salut ambiental i soroll a l'entorn urbà amb monitoratge. A més de visites a l'exposició del MCN, s'ofereixen tallers per a alumnat de primària i secundària, i circuit interactiu per la ciutat, a més de material pedagògic específic (pòsters, auca...). Aquests recursos tenen el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.
 
D'altra banda, el passat dia 22 d'abril el MCN va acollir la presentació del nou mapa de soroll i propostes de modificació del mapa de capacitat acústica de Granollers, un treball transversal de diversos serveis municipals -Activitats, Mobilitat, Medi Ambient i Espais Verds- que ha inclòs treball de camp i que ha tingut el suport de la Diputació i la Fundació Tecno Campus Mataró Maresme.