Com moure's per la ciutat

Segons les dades del Pla de Mobilitat de Granollers (2009), el 72% dels desplaçaments interns per la ciutat de Granollers es realitzen a peu o en bicicleta, el 24% en vehicle privat i el 4% en transport públic.

A peu

La mida del nucli urbà de la ciutat compacta (de 3,5 km de llarg per 1 km d'amplada) fa que una persona sense dificultats de mobilitat pugui fer la major part dels seus desplaçaments a peu. De fet, aquest és el mitjà de desplaçament majoritari a l'interior del nucli urbà de Granollers. Segons les dades del Pla de Mobilitat Urbana, el 72% dels desplaçaments interiors de la ciutat es fan a peu.

Autobús urbà

El servei consta de 7 línies actives els dies laborables i 3 línies els caps de setmana. Podeu consultar els horaris en aquest enllaç

  • Transgran L-1 Can Gili - Hospital - La torreta
  • Transgran L21 Can Bassa - Can Mònic
  • Transgran L22 Can Bassa - Bellavista
  • Transgran L3 Plaça Europa - Estació de França
  • Transgran L-4 Granollers Estaciones Canovelles Urbanitzacions - PI Can Castells - Hospital
  • Transgran L-5 Granollers Estacions - Hospital- La Roca - La Roca Village
  • Transgran L-6 Corró D'avall - Hospital - Granollers Centre (Trajecte Granollers- Cànoves Línia 521)

CAPS DE SETMANA

  • Transgran L-1 Can Gili - Hospital - La torreta
  • Transgran L20 Can Bassa - Can Mònic - Bellavista
  • Transgran L-5 Granollers Estacions - Hospital- La Roca - La Roca Village

Més informació a TransGran.cat.

Servei de taxi

Les companyies de taxi existents a la ciutat són:

Bicicleta

Granollers és una ciutat molt apta per a l'ús de la bicicleta, perquè la major part del seu nucli urbà és pla i el temps acompanya. Però és encara un mitjà poc utilitzat perquè cal millor els itineraris i l'aparcament segur per a bicicletes. És per això que progressivament es van fent passos per adequar la ciutat a l'ús de la bicicleta: ampliació de la zona peatonal; creació de zones 30 de trànsit pacificat, senyalització d'itineraris més segurs,…

Vehicle privat

Segons dades del Pla de Mobilitat de Granollers, el vehicle privat, amb el que es fan gairebé el 75 % dels desplaçaments externs a i des de la ciutat, suposa el 24 % dels desplaçaments per l'interior de la ciutat. Les mesures proposades en el Pla de Mobilitat tendeixen a fer disminuir encara més aquesta xifra per tal de potenciar altres mitjans de transport.

Zones Blaves

A l'entorn del nucli històric, es disposa de 758 places en superfície d'aparcament en zona blava. Els dissabtes d'agost no es paga zona blava.