Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, 28 de maig

Aquesta commemoració es va establir l'any 1987 a Costa Rica, on més de 700 dones dels cinc continents van participar a la cinquena Trobada Internacional sobre Dones i Salut, i es van comprometre a treballar per promoure canvis que garanteixin la salut de les dones arreu del món.

+
Imatge de l'exposició Salut i Dones

El Centre d’Informació i Recursos per a Dones conjuntament amb el servei de Salut Pública de l’ajuntament organitzen, anualment, activitats vinculades a aquesta campanya de sensibilització ciutadana. Enguany s'ha celebrat una xerrada amb el títol “Les dones com a proveïdores de benestar” a càrrec de Montserrat Roca Roger, Doctora per la Universitat Rovira i Virgili, professora de l'Escola Universitària d'Infermeria de la Universitat de Barcelona.

L’objectiu d’aquesta xerrada va ser visibilitzar les tasques de cura i d’atenció a les persones que les dones han fet i continuen fent com a proveïdores del benestar individual i comunitari, així com posar en evidència la manca de reconeixement per part de la societat i la manca d’implicació per part d’un elevat nombre d’homes. Els estereotips de gènere, la manca de prestigi social i la consideració que aquestes tasques pertanyen a l’àmbit privat, i per tant, a les dones, han derivat en la manca de corresponsabilització entre homes i dones, és a dir, a una carència de l’educació en valors emocionals, que els homes, en primera persona, s’estan perdent.

Podeu consultar el programa de l’activitat d'aquest any 2010 en els documents adjunts.