69a Fira de l'Ascensió

Horaris Fira de l'Ascensió
Dijous, de 17 a 21 h

Divendres, dissabte i diumenge, de 10 a 21 h

Un any més la Fira de l'Ascensió, ja en la 69a edició, s'ofereix com una gran aparador per a empreses de productes i serveis que volen impulsar el seu negoci. Com és habitual, el parc Firal, amb 30.000 m2, acollirà diferents sectors com el motor, el comerç, el turisme i l'oci, la indústria, l'agricultura i la ramaderia, secundats per propostes d'oci familiar com  la 15a. Mostra Gastronòmica i la 13a. Fira Jugar x Jugar. Aquest any la Fira comptarà amb 180 expositors.

La novetat més important dins de la carpa multisectorial és un nou espai dedicat al vi i a l'enoturisme que comptarà amb la presència de diverses DO: Empordà, Alella i las Bodegas Enate de Somontano, a Huesca. Es podran degustar copes de vi, amb tiquets similars als de la Mostra Gastronòmica, i també comprar vi i experiències d'enoturisme. A més trobarem més oferta turística de la mà de la Diputació de Lleida i Top rural, espai web per trobar cases rurals a Catalunya, entre d'altres. 
 
El comerç local, ben representat
També dins de la carpa multisectorial estarà representat el potent sector comercial de Granollers. Hi seran presents les associacions del Rec al Roc, Gran Centre i Comerç de Dalt; aquest darrer, oferirà diverses activitats com l'espai Tastem l'EcoGra, amb expositors singulars del món de l'ecologia i l'alternativa de la Fira EcoGra; també es podran visitar les botigues associades a Comerç de Dalt en realitat virtual, i la campanya Gent de Dalt amb exposicions i entrevistes als comerços associats. 
 
També hi haurà presència de l'Associació del Rec al Roc. A més, també tindrà una carpa de 300 m2 el Mercat de Creadors de l'Ascensió, on s'hi podrà trobar moda per a adults i infants, joieria d'autora i decoració de disseny, provinents de petits creadors i tallers emergents de la mateixa ciutat de Granollers i de la resta de comarca. La cosmètica natural de Fitocosmética del Montseny, amb origen a Sant Celoni, la roba infantil de El Hombre Sapo, de Santa Maria de Palautordera, o els articles de regal de La Vida en un Kit de la Garriga en són alguns exemples. Aquestes propostes es complementaran amb il·lustracions, joies d'autora, joguets infantils i d'altres objectes sorprenents. Aquest Mercat, amb 36 expositors, el promou Eventos Increíble. Aquesta agència organitza, entre d'altres, la Llotja del Disseny, que té lloc un dissabte al mes a la Porxada de Granollers, i de DFactory, la Fàbrica dels Regals, que se celebra cada Nadal a Roca Umbert Fàbrica de les Arts.
 
L'automoció tornarà a ser present a la fira, amb vehicles nous, de km 0 i d'ocasió, de les principals marques del mercat. Com és tradicional i per no perdre els orígens de la Fira hi haurà un espai agrícola i ramader que, com a novetat, incorporarà enguany activitats del Parc de les Olors del Serrat, de Santa Eulàlia de Ronçana. A més divendres dia 31 es farà una jornada tècnica a Can Muntanyola sobre compostatge en sistema de llit-compost en vaquí de llet, organtizada per l'IRTA, organisme adscrit al  Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb la col·laboració de Ramaders de Vaquí i l'Ajuntament de Granollers. 
 
L'estand municipal, que portarà per títol El mercat del dijous, mil·lenari i ben viu, tindrà aquest any una novetat. Comptarà amb tres murals que Ivan Floro anirà pintant durant els dies de la Fira, des del mateix dijous dia 30 de maig i que versaran sobre el mercat del dijous. Floro ja havia participat a la Mostra d’Art Urbà de l'any passat que organitza Roca Umbert on va pintar, juntament amb Mohamed l'Ghacham, la façana de la Impremta Municipal i, en solitari, la de la Nau B1.