Espectacles i altres activitats

Activitats per a tothom: Fem un llibre, visites teatralitzades al Teatre Auditori i actuació de l'Orquestra Selvatana

+
Imatge del Fem un llibre 2016

Divendres de l’Ascensió, 26 de maig, és el dia de Fem un llibre, una de les activitats literàries amb més solera. Nois i noies estan convidats a imaginar i escriure una història que il·lustradors i il·lustradores posaran en imatges. Serà a la Porxada, a partir  de les 10. 30 h (inscripcions fins a les 12 h) on els organitzadors, Casal del Mestre i La Gralla, exposaran els llibres gegants dels anys anteriors. L'activitat compta amb la col·laboració de l'institut Celestí Bellera. 

El mateix dia, el Teatre Auditori proposa per al públic familiar una visita teatralitzada a l’equipament emmarcada en el 15è aniversari, amb un petit espectacle de titelles inclòs (a les 17 i a les 18.30 h; aquesta visita es repetirà l’endemà dissabte, a les 11 i a les 12.30 h). També divendres, les places de l’Església i Porxada acolliran la triple actuació de l’Orquestra Selvatana, amb sardanes (17.30 h), concert (19.30 h) i ball (22 h).

Sis funcions de L'auca del senyor Esteve a Teatre de Ponent; i Infàmia al Teatre Auditori

En l'apartat de teatre, la programació inclou la representació de L'auca del senyor Esteve, de Santiago Rusiñol, de la qual es faran 6 funcions al Teatre de Ponent (dies 26 i 27 de maig, 21 h; 28 de maig, 19 h; dies 2 i 3 de juny, 21 h; dia 4 de juny, 19 h). L'obra, a càrrec de la cia. Quatre per Quatre i sota la direcció de Frederic Roda, s' emmarca en el centenari de l'estrena d'aquest clàssic català. D'altra banda, el Teatre Auditori acull el 28 de maig (19 h) l'obra Infàmia, escrita i dirigida per Pere Riera, que interpreten Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Mar Ulldemolins i Francesc Ferrer. 

En l’apartat d’exposicions, el dimecres 24 de maig s'inaugura al vestíbul de l'Ajuntament (18 h) la mostra La Porxada. 430 anysque es podrà visitar fins al mes d'agost. S'hi mostraran imatges de la Porxada d'entre final del s. XIX i inicis del XXI dels fotògrafs Josep Bosch, Brangulí, Pere Cornellas, Salvador Llobet, Amadeu Mauri, Tomàs Torrabadella i Toni Torrillas i alguns autors desconeguts, quan es compleixen 430 anys de la construcció d'aquest monument declarat Bé Cultural d'Interès Nacional l'any 2006. 

Roca Umbert Fàbrica de les Arts organitza dues exposicions: A la Tèrmica, "Els tancaments a la fàbrica 1977-78. Història dels inicis de les reivindicacions sindicals a Granollers", una mostra comissariada per Kevin Noguera que recorda la vaga i tancament dels treballadors en contra del pla de reestructuració de l'antiga fàbrica tèxtil, ara fa 40 anys, el 1977. La mostra ha fet una recerca a partir d'entrevistes a una desena d'antics treballadors i treballadores, que es complementa amb una mostra virtual a l'Arxiu Fotogràfic. S'inaugura el dissabte 20 de maig (20 h), a la façana de la Tèrmica.  A l'Espai d'Arts, es presenta “La pista infinita i altres nines russes” de l’artista Glòria Giménez, un collage interdisciplinar a partir d'escenes de diari. La inauguració es farà el dimecres 24 de maig (20 h), amb la participació de Bruixes Teatre. 

D’altra banda, l’Arxiu Municipal de Granollers recorda la setmana del cine espanyol, quan es compleixen 60 anys de la primera edició d'aquestes jornades a la ciutat. El dimarts 16 de maig (17 h), Can Jonch acollirà una nova sessió del cicle Les tertúlies de l'Arxiu, amb la participació de Lluís Sitjes i Frederic Nadal, coorganitzadors de la Setmana. Complementant l'efemèride, com a Document del mes de l'Arxiu (des del 2 de maig), mostra elements de difusió de la V SEMANA DEL CINE ESPAÑOL, celebrada durant la Fira i Festes de l'Ascensió de l'any 1961. A més, al portal de l'Arxiu Fotogràfic (a partir del 16 de maig), mostrarà més de 300 imatges de la setmana del cine espanyol dels anys 1957 a 1975.

El dissabte 3 de juny, l’activitat “L’Ascensió en dansa” tancarà el programa, amb les actuacions d’esbarts de Barcelona i Castelló, al costat dels amfitrions, l’Esbart Dansaire de Granollers. Serà a la Porxada, a les 18 h.

Trobareu més informació al programa de l'Ascensió 2017.