Fitjove

Fitjove és un programa de promoció d’exercici físic i ocupació saludable del tems d’oci en l’adolescència (16-18 anys), promogut per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i el Consell Català d’Esport, amb la col·laboració de la Fundació Esportsalus i de l’Ajuntament de Granollers. Té com a la finalitat prevenir conductes de risc com el consum de drogues.

A qui s’adreça?

Als nois i noies adolescents que estan cursant 4rt ESO en centres d’ensenyament adherits al Pla Català d’Esport a l’Escola, especialment aquells i aquelles que no fan cap activitat física ni esportiva.

També a altres joves de la mateixa edat que compleixin els requisits que demana la Generalitat de Catalunya.

Quins objectius té?

  • Oferir un ventall atractiu d’activitats d’exercici físic per adolescents, tenint en compte la perspectiva de gènere
  • Acompanyar els nois i noies en el pas de l’esport escolar a l’esport comunitari
  • Prevenir el consum de drogues i altres conductes de risc entre adolescents

En què consisteix?

El programa consta de 2 fases:
 
Fase 1- escolar: (octubre a desembre)- sortida didàctica de tot el grup classe durant un matí, amb el centre d’ensenyament al Club Natació Granollers per fer un tastet d’activitats dirigides. L’horari és de 9 h fins a les 12 h.
Fase 2- extraescolar: (gener- juny)- dues tardes a la setmana d’activitats dirigides destinada especialment a totes i tots els que no fan cap activitat física ni esportiva.
Cost de l’activitat
El cost mensual de l’activitat és de 19€. La Generalitat de Catalunya atorga una ajuda de 10€/mes a tots els participants sempre i quan es compleixin els mínims d’assistència. Per tant, la quota mensual serà de 9€ al mes i sense matrícula.

Inscripcions
Es reparteixen fulls d’inscripció durant la sortida didàctica que els pares/mares/tutors han de retornar al Club Natació Granollers degudament complimentat.
Centres participants
Aquest curs 2019/2020 hi han participat els següents centres:
  • Escola Jardí
  • Institut Escola Municipal del Treball
  • Institut Antoni Cumella
  • Institut Carles Vallbona
  • Institut Celestí Bellera