Casal lingüístic

+

El Casal lingüístic és un projecte que forma part del Pla Educatiu d'Entorn de Granollers, es va iniciar l'estiu del 2007 i des d'aleshores s'ha dut a terme en diferents formats. El Casal pretén unir sinergies, creant un espai específic per al reforç de la llengua catalana (bàsicament oral), el coneixement de l'entorn i la participació en activitats que afavoreixin la integració i cohesió social entre els diferents joves de la ciutat.

Els destinataris del Casal Lingüístic són joves nouvinguts, en edat escolar i que tenen entre 11 i 15 anys, arribats i escolaritzats a Granollers durant el curs. Se'ls ofereix un espai on aprendre i millorar la llengua catalana, relacionar-se amb nois i noies de Granollers que també estan gaudint dels mateixos tallers i activitats lúdiques i conèixer espais de la ciutat que els poden ser de gran interès.

Té una durada de quatre setmanes, la darrera de juny i les tres primeres de juliol, i la majoria d'activitats es fan a l'equipament juvenil de la ciutat, el GRA. També inclou l'assistència setmanal a la piscina municipal (habitualment els divendres), compartint l'activitat amb la resta de joves de la ciutat que participen en les accions de l'estiu jove.