Palou, temps enrere

Fins al 27 de novembre, a la planta baixa de l'Ajuntament de Granollers (plaça de la Porxada, 6)

+
Imatge de la postal d'aquesta exposició: Festa de Sant Antoni a Palou, 1949 / Arxiu Municipal de Granollers (AMGr)

En aquesta exposició de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr), mostrem imatges de Palou dels anys 40 a 90 del segle passat. Les fotografies, dels fons Salvador Llobet i Reverter i Ajuntament de Granollers de l'AMGr, són de Francesc Abarca, Giró, Salvador Llobet, Joan Mas Garcia, Pere Pratginestós i Ramon Sirvent, a més d'autors desconeguts.

Aquestes fotos esdevenen una mirada enrere des de Palou, municipi independent fins a l'1 de gener de 1928, quan es va fer efectiva la fusió acordada en la sessió del Ple Municipal del 22 de maig de 1927. Amb l'agregació a Granollers, la ciutat "ampliava el seu territori i Palou passava a resoldre qüestions bàsiques de serveis com la potabilitat de l'aigua, la sanitat, l'enllumenat elèctric... El nom que s'utilitzaria per a tot el terme seria el de Granollers perquè era el municipi més gran, però els habitants de Palou tindrien un règim tributari favorable per arbitris de bestiar, entre altres coses", com explica la historiadora Cinta Cantarell.

A les imatges d'aquesta exposició -la 23a de l'AMGr-, podem veure Palou, temps enrere, els seus paisatges, barris, masies i construccions emblemàtiques, com la Torre de les Aigües i l'Església de Sant Julià. També, aturar-nos en el dia a dia d'aquell poble agrícola, a les feines del camp més típiques i a l'arribada de l'autobús, a més de viure-hi arrelades festes i tradicions.

De nou, complementem la mostra amb més imatges al portal de l'Arxiu Fotogràfic i a la pantalla instal·lada a l'inici de l'exposició. Com és habitual, en aquesta pantalla, s'hi podran veure també les fotos que la ciutadania pugui aportar sobre el tema proposat.

Com sempre, al taulell de la mostra, podeu recollir-ne el full de sala (context històric i imatges) i la postal, juntament amb postals d'anteriors exposicions de l'Arxiu.

 Us hi esperem, i esperem, també, les vostres fotos!