Fons Roca Umbert

Documentació produïda i rebuda per Roca Umbert, S.A., empresa del sector tèxtil que va iniciar Josep Umbert Ventura l'any 1880, quan va instal·lar la fàbrica a Granollers. Aquest fons conté documentació de la gestió i de l'administració de l'empresa, que va esdevenir una de les fàbriques tèxtils més importants de Granollers, en actiu fins al 1991.

+
Alguns documents del Fons Roca Umbert / Arxiu Municipal de Granollers (AMGr)

 

Gran part de la documentació d'aquest fons va romandre a la fàbrica després del seu tancament i, en esdevenir equipament municipal, es va traslladar a l'Arxiu. Una altra part la van aportar Marcel·li Camats, administrador de la fàbrica, i Josep Buixó Roca Umbert, nebot de Josep Umbert Ventura, qui també havia treballat a l'empresa. 

El Fons s'ha complementat amb petites donacions de documents i imatges de treballadors de la fàbrica.

  • Dates extremes: 1889-1994
  • Volum i suport: 45,40 metres lineals i 619 fotografies, 71 segells de l'empresa, 2 planxes de linòleum, 725 plànols i 20 dibuixos.

 

 

Més informació i imatges:    

- Descripció del Fons

- Quadre de classificació

- Catàleg ordenat per cronologia

- Catàleg per Quadre de classificació

- Catàleg de fotografies ordenat per cronologia

- Catàleg de fotografies per Quadre de classificació

- Articles publicats, a Documents adjunts i Enllaços relacionats.

Per veure els documents o més imatges d'aquest fons, adreceu-vos a l'Arxiu Municipal de Granollers al c. de l'Olivar, 10.
Podeu accedir als documents dins l'horari d'atenció al públic d'aquest equipament i, a les imatges, concertant cita prèvia al telèfon 93 861 19 08.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon 93 842 67 37 o escriure un correu electrònic a: arxiu@granollers.cat.