Fons Can Bruniquer

+
Confessió d'una peça de terra en el paratge anomenat Puig de les Forques, 1695, del Fons Can Bruniquer / AMGr

A l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) es conserven alguns fons patrimonials, fruit de donacions de particulars que recullen documents generats o recollits per famílies del Vallès Oriental des del segle XIII fins al segle XX representant un retrat valuós de diversos aspectes del nostre passat.

La documentació de Can Bruniquer es data entre 1400 i 1740 i ens permet conèixer la vida quotidiana de diverses generacions d’una família de mercaders i notaris.

Els Bruniquer van prosperar en època medieval i moderna a les viles de Granollers i Barcelona. Les notícies més antigues de la família ens arriben del segle XIII quan en Ramon Bruniquer, ciutadà de Granollers, es va sufragar un enterrament a l'església de Sant Esteve a la vegada que hi instituïa diversos beneficis. Els seus descendents van residir a Granollers i a Barcelona, vivint del comerç fins el segle XVI, època en què Esteve Gilabert Bruniquer, el membre més cèlebre de la família, va optar pel món de les lletres, i es va introduir en el negoci del notariat. Els seus descendents van seguir-ne els passos constituint una de les nissagues de notaris més il·lustres de Granollers, el renom de la qual encara perviu en l'actualitat.

  • Dates extremes: 1400 – 1700

  • Volum i suport: 0,1 metres de documents textuals en llatí i català

Podeu consultar:

Per veure els documents us heu d’adreçar a l’Arxiu Municipal de Granollers al c. de l’Olivar, 10

Per a més informació, podeu trucar al telèfon 93 842 67 37 o enviar un correu electrònic a arxiu@granollers.cat