Granollers concursa amb altres municipis per reciclar més vidre

Reciclar vidre té ara, a més de beneficis ambientals, l’al·licient d’aconseguir un premi per fer realitat un projecte de ciutat

Granollers participa, conjuntament amb altres dotze ajuntaments, en un concurs que premia el compromís de la ciutadania amb el reciclatge de vidre. Aquesta competició, que promou Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre, va començar el mes de novembre i s’allargarà fins al 30 d’abril de 2018.
La iniciativa té com a objectiu incrementar els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant en els municipis participants a partir de la mobilització de la ciutadania, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge. 
Cada mes es quantificaran els residus de vidre que es reciclen en cada municipi participant i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Es tracta que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge, i la que aconsegueixi l’increment més gran, per sobre de la resta de participants, serà la guanyadora. En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat.
Els municipis que concursen, a més de Granollers, són Badalona, el Prat de Llobregat, Girona, Lleida, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.
Els beneficis de reciclar el vidre
El 100 % del vidre dipositat al contenidor verd es recicla i s’utilitza per fabricar nous envasos de vidre. Amb aquest gest es redueixen les emissions de CO2 i el consum d’energia, s’estalvien matèries primeres, es frena la crescuda dels abocadors i es creen nous llocs de treball. L’any passat es van reciclar a Granollers 879.941 quilos d’envasos de vidre, fet que suposa una mitjana de 14,62 kg per persona. Ara, a més, reciclar més vidre pot suposar un premi addicional.