El mercat municipal. De la Porxada a Sant Carles

Novembre de 2018-març de 2019

+
Mercat de Sant Carles, 1968. Fotografia de Comas / Fons Ajuntament de Granollers / Arxiu Municipal de Granollers

En aquesta exposició de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr), us hem mostrat imatges dels anys 30 als 90 del segle passat. Les fotografies, dels fons de l’AMGr, d’Antonio Alcalde, Josep Boixadera, Comas, Joan Guàrdia, Guilera, Salvador Llobet, Joan Mas García, Vicenç Ramoneda i Toni Torrillas, a més d'autors desconeguts.

Amb aquestes fotos, us hem proposat repassar l’existència del mercat municipal de Granollers des dels seus orígens sota la Porxada, en una ciutat que compta amb mercat setmanal, els dijous, des del segle XI. També, amb certesa, amb un mercat municipal de parades estables i ambulants a la Porxada i a la plaça, des del segle XIX i fins als anys seixanta. L’any 1965, l’adquisició de la caserna -ja en desús i en estat ruïnós- per part de l’Ajuntament va desencallar de manera definitiva la construcció d’un edifici per allotjar el mercat municipal de Granollers. Així, al solar d’aquella edificació militar, es va poder construir l’actual Mercat de Sant Carles, entre el passatge de Sant Bartomeu, el carrer de Sant Jaume i la plaça de la Caserna. La inauguració oficial del Mercat es va fer el 20 de desembre de 1968, fa 50 anys.

 Consulteu-ne els Enllaços Relacionats, al final d'aquesta pàgina

Nou capítol de la història local, doncs, en aquesta exposició de fotos -la 24a de l’AMGr- que, una vegada més, hem complementat amb més imatges al portal de l'Arxiu Fotogràfic i a la pantalla instal·lada a l'inici de l'exposició. En aquesta pantalla, també hi hem afegit fotos del tema proposat, donades o cedides a l’Arxiu Municipal de Granollers durant el termini d'exposició d'aquesta mostra.

Recordeu: al taulell de l’exposició, sempre podeu recollir-ne el full de sala (context històric i imatges) i postals de les exposicions de l'Arxiu.