Carnaval a Granollers

Del 22 de febrer, dia de l’arribada del Rei Carnestoltes, al 10 de març, amb el Ball de Gitanes, Granollers celebrarà la festa més esbojarrada de l’any.

+

 

L’arribada del Rei Carnestoltes a la Porxada marcarà el tret de sortida del Carnaval de Granollers. Divendres 22 de febrer a dos quarts de sis de la tarda es cantaran els versots i es llegirà l’edicte de Carnaval, demanant la participació de tota la ciutadania a complir-la. L'Abat dels Bojos i els Diablots oficiaran l'inici de la festa. D’aquesta manera s’inicien dues setmanes de la festa més esbojarrada de l’any, en què les disfresses i l’animació centren el programa d’activitats. 

El dijous 28 de febrer a les set de la tarda, es celebrarà el 8è concurs de truites, un esdeveniment on els Diablots conviden a tothom a presentar les seves creacions gastronòmiques, amb l’ou com a protagonista. Aquest any, com a novetat hi haurà una demostració culinària de la "truita de l'Àbad" i es farà a la Casa de Cultura Sant Francesc.

L’endemà, divendres 1 de març a dos quarts d’onze del matí algunes escoles faran la seva ofrena dels ous al Rei Carnestoltes a la Porxada, i a les sis de la tarda serà el torn de les entitats. El mateix dia a dos quarts de sis de la tarda a la Troca (Roca Umbert) i amb la col·laboració de l'Escola Estudi de Perruqueria Margaret i Mimetic Studio, es convida a tots els nens i nenes al taller de disfresses i maquillatge. 

El dissabte 2 de març, durant tot el dia, es podrà fer ofrena dels ous a en Carnestoltes, que serà a l’ajuntament durant tota la festivitat. A dos quarts de sis de la tarda es farà una cercavila infantil a la plaça de la Corona, que culminarà a les sis a la Porxada amb el ball de disfresses, animat amb el grup Xiula, que farà ballar tant grans com petits. Pels més nocturns, la festa continuarà a dos quarts de dotze de la nit a la Nau B1, amb el Carnaval a la fàbrica, amb un concert de Pirat’s Sound Systema i DJ Animal i el concurs de disfresses organitzat pel Jovent Ignorat amb el suport de Roca Umbert (Entrada: 6 € anticipada a www.escenagran.cat o 8 € el mateix dia).

Diumenge 3 de març arriba el moment de la demostració de creativitat i originalitat dels grups participants a la rua. Per participar a la Rua hi ha temps per inscriure's fins el 22 de febrer a través de la Seu electrònica de l'Ajuntament (clicant a "tramitar", emplenant la fitxa i clicant el botó "signar i enviar"). Aquelles comparses que s'inscriguin fora de termini no entraran al concurs i desfilaran al final de la rua. 

A dos quarts de sis es concentraran les comparses al c. Roger de Flor i a les sis començarà la rua, encapçalada per l’Abat dels Bojos i els Diablots, per fer cap a la Porxada. A partir de les vuit, amb animació disco es lliuraran els premis del concurs de comparses. 

I per concloure els dies de gresca, dimecres 6 de març a partir de les onze del matí es farà la vetlla de Sa Majestat Carnestoltes a la Porxada, i a dos quarts de sis de la tarda es procedirà a l’enterrament de la sardina. Finalment, a dos quarts de set del vespre, la vida d’en Carnestoltes arribarà al final i s’instaurarà el regnat de la Vella Quaresma. 

Enguany, el Ball de Gitanes de Granollers es celebrarà el diumenge 10 de març.