Agenda

+
29 març 2020 - 11:00h

ACTIVITAT AJORNADA Diàleg 4: Segur que hi ha vida, a les xarxes?

Ingrid Guardiola en diàleg amb Vicenç Altaió

Categoria: Xerrada

  • Museu de Granollers

    • Adreça: C. d'Anselm Clavé, 40-42
    • Telèfon: 938 426 840
    • Fax: 938 793 919
    • a/e: museu@granollers.cat
  • Parc de Ponent

Ingrid Guardiola en diàleg amb Vicenç Altaió

Ingrid Guardiola és productora audiovisual, escriptora i investigadora cultural especialitzada en el món de la imatge i l’espai públic. Professora a la Universitat de Girona i a la Universitat de Barcelona, ha comissariat projectes de nous formats audiovisuals per al CCCB i diverses iniciatives de televisió de qualitat. En les seves múltiples col·laboracions contribueix a la reflexió sobre el paper de les imatges i els dispositius tecnològics en el món contemporani. El seu llibre L’ull i la navalla. Un assaig sobre el món com a interfície (2018) va rebre el Premi Crítica Serra d’Or d’assaig el 2019.

Vicenç Altaió és poeta, crític i activista de la cultura i les idees. Va ser director del centre KRTU i de l’Arts Santa Mònica de Barcelona. Ha comissariat nombroses exposicions sobre art, literatura i ciència. Entre les seves publicacions, destaca el poemari Massa fosca (Poesia 1978-2004) (2004) i el recull de textos sobre art El cervell i les venes (2005) i Un sereno en el cementiri de l’art (2011). A més d’impulsar revistes referents com Èczema, Àrtics i Cave Canis, en els darrers anys ha protagonitzat el film Història de la meva mort del cineasta Albert Serra.

 

Opera aperta. Festival d’art i paraula de Granollers. Bacus, els sentits, la vida

De l’obra a la paraula, de la imatge al diàleg, del museu a la ciutat. Opera aperta neix com un festival d’art i paraula generat i produït des del Museu de Granollers però amb abast de ciutat.

Partint d’una obra destacada de la col·lecció d’art del museu, es programaran quatre dies de debat i accions artístiques a l’entorn d’un interrogant o una problemàtica d’avui que sigui capaç d’implicar-nos i convidar-nos al pensament compartit.

En aquesta primera edició, és el cap de Bacus romà recuperat en unes excavacions a Granollers l’any 2005 i que es troba al museu qui ens interpel·la i convida a parlar sobre el sentit de la vida.