Agenda

+
6 març 2018 - 20:00h

Dimarts Singulars

One, Two, Three

Categoria: Cinema en VO

  • Cinema Edison

    • Adreça: C. Joan Camps, 1
    • a/e: info@cinemaedison.cat

(Un, dos, tres, 1961) de Billy Wilder

 

Producció americana escrita per Billy Wilder i I.A.L. Diamond, i dirigida per Billy Wilder, amb fotografia de Daniel L. Fapp (B&W), música de André Previn, i interpretada per James Cagney, Pamela Tiffin, Horst Buchholz, Arlene Francis, Liselotte Pulver, Howard St. John, Hanns Lothar, Leon Askin, Ralf Walter, Karl Lieffen, Hubert von Meyernick i Red Buttons. Durada: 108 minuts.

 

SINOPSI: Ambientat a l’època de la guerra freda, aquest film és una sàtira demolidora del comunisme, però també del capitalisme a partir de la caricatura ferotge d’un representant de la Coca-Cola al Berlín Occidental.

El 1961, durant la "Guerra freda" C.R. MacNamara, representant a Berlín Oest de la Coca-Cola, ambiciona convertir-se en el director per Europa, i d'introduir la beguda darrere el "teló d'acer". El seu patró, Wendell P. Hazeltine, li demana que s'ocupi de la seva filla, Scarlet, que fa una estada a Europa. Però la jove desapareix, després torna acompanyada d'un militant comunista, Otto Ludwig Piffl, que presenta com el seu marit...

 

Magistral, sarcàstica , divertida i amb algunes de les millors escenes de la comèdia nord-americana de tots els temps.